سفارش تبلیغ
صبا ویژن
بسم الله الرحمن الرحیم

پژوهشگر: دکتر حسین علایی

چکیده: گروه‌های حماس و حزب‌الله لبنان، نشان داده‌اند که آنها تمرکز تلاش خود را به رغم شرایط سخت بر نظامیان اشغالگر صهیونیست گذاشته‌اند، در حالی که ارتش اسرائیل، به مردم غیرمسلح، زنان و کودکان و به مناطق مسکونی حمله می‌کنند. حمله ارتش اسرائیل به خانواده‌ای فلسطینی، که برای تفریح به کنار ساحل نوار غزه رفته بودند و کشتن یک خانواده، جلوی چشمان دختر کوچکشان و حمله اخیر اسرائیل به عموم مردم غزه، بیانگر این سیاست غیربشری اسرائیل است.
_____________________________________________

سرانجام پس از حدود دو هفته از حمله اسرائیل به نوار غزه و محاصره شدید غیر نظامیان فلسطینی و انهدام نیروگاه برق غزه از سوی اسرائیل و قطع برق مردم در هوای گرم تابستان و به خاک و خون کشیده شدن تعدادی از مردم بی‌سلاح و عدم حمایت جدی کشورهای دنیا از مظلومان فلسطینی، گروه حزب‌الله لبنان، دست به کار شده و با حمله به مواضع نظامی اسرائیل، یک تانک «مرکاوا» را منهدم کرد و هفت نظامی اسرائیلی را به هلاکت رساند و دو نفر از آنان را نیز به اسارت خود درآورد تا یک کمک عملی و اساسی به مردم فلسطین کرده باشد.

نتایج این اقدام ارزشمند حزب‌الله را می‌توان به شرح زیر خلاصه کرد:
1ـ گروه‌های مبارز ضداسرائیلی، توانایی‌های زیادی در مقابله با ارتش بسیار مجهز اسرائیل دارند و با تفکر و تدبیر و با بررسی نقاط ضعف دشمن در هر شرایطی، می‌توانند، ضربات سهمگینی بر آن وارد کنند. طی یک ماه گذشته، دو عملیات مهم؛ یکی از سوی جنبش حماس و از طریق کندن تونل و ورود به پایگاه نظامیان اسرائیل و دیگری از سوی حزب‌الله لبنان صورت گرفته و موفق شدند تا سه نفر نظامی اسرائیلی را به اسارت درآورده و توانایی خود را در طراحی عملیات پیچیده علیه دشمن نشان دادند.

2 ـ گروه‌های حماس و حزب‌الله لبنان، نشان داده‌اند که آنها تمرکز تلاش خود را به رغم شرایط سخت بر نظامیان اشغالگر صهیونیست گذاشته‌اند، در حالی که ارتش اسرائیل، به مردم غیرمسلح، زنان و کودکان و به مناطق مسکونی حمله می‌کنند. حمله ارتش اسرائیل به خانواده‌ای فلسطینی، که برای تفریح به کنار ساحل نوار غزه رفته بودند و کشتن یک خانواده، جلوی چشمان دختر کوچکشان و حمله اخیر اسرائیل به عموم مردم غزه، بیانگر این سیاست غیربشری اسرائیل است.

3 ـ روش اسرائیل در حمله به مردم بی‌پناه و بی‌چیز، بیانگر این است که آنها توان برخورد با رزمندگان پرانگیزه فلسطینی و لبنانی را ندارند و به رغم داشتن تمام تجهیزات لازم برای شناسایی، از قبیل هواپیمای بدون سرنشین، خرید جاسوسان، سیستم‌های الکترونیکی برای شنود مکالمات و ... نمی‌توانند، با تعداد اندکی از رزمندگان از جان گذشته، مقابله کنند، برای همین، برای فرونشاندن خشم خود، از ظهور چنین قدرت زوال ناپذیری به مردم پرورش‌دهنده چنین رزمندگانی حمله می‌کنند.

4 ـ همچنین عملیات حزب‌الله و حماس در به اسارت گرفتن سربازان اسرائیلی، نشان داده است که؛
الف ـ اسرائیل قادر به کنترل اطلاعاتی حزب‌الله و حماس نیست و نمی‌تواند، برنامه‌های آنها را پیش‌بینی و یا کشف کند.
ب ـ سربازان اسرائیلی از روحیه پایینی برخوردارند و قادر به نبرد تن‌به‌تن نیستند.
ج ـ استحکامات اسرائیلی، همگی نفوذ‌پذیرند و انسان‌های شجاع و نترس و مقاوم، می‌توانند از این موانع عبور کنند.

5 ـ مردم لبنان و فلسطین، دریافتند که اگر سال‌ها منتظر باشند تا اسرای آنها که در بینشان تعداد زیادی زن و کودک و افراد مسن هستند، از سوی اسرائیل آزاد شوند یا این که جوامع بین‌المللی از قبیل سازمان ملل به اسرائیل فشار آورند تا آنها را از زندان آزاد کند، اتفاقی نخواهد افتاد، برای همین، خود باید دست به کار شوند و هزاران اسیر دربند را آزاد کنند. به اسارت گرفتن نظامیان دشمن، یکی از بهترین شیوه‌ها برای آزادی اسرای دربند فلسطینی و لبنانی است که تعداد آنان، از ده‌هزار نفر افزون است.
انشاءالله، روزهای آینده مردم فلسطین و لبنان با آزادی اسرایشان از چنگال رژیم اسرائیل، جشن بزرگی را برگزار خواهند کرد.

6 ـ اسرائیل به خوبی می‌داند که باز شدن جبهه‌ای در جنوب لبنان، نیروهای او را تجزیه خواهد کرد و ادامه سرکوب فلسطینیان در نوار غزه، پایدار نخواهد بود؛ بنابراین، باید مقامات رژیم صهیونیستی، تصمیم بگیرند که آیا می‌خواهند، ناتوانایی‌های بیشتری از خود نشان دهند و اسرای بیشتری را به فلسطینی‌ها و لبنانی‌ها تقدیم کنند و یا در همین شرایط، با عقب‌نشینی از نوار غزه، به تهاجمات خود پایان دهند.

7ـ اسرائیل باید درک کند که حمله به غزه و به اسارت گرفتن وزرای دولت حماس و نمایندگان مردم فلسطین در مجلس آن کشور، موجب سقوط دولت برآمده از اراده مردم در فلسطین نخواهد شد و آنان و حامیان آمریکایی و اروپایی‌شان، باید بپذیرند که به اراده و خواست مردم فلسطین تسلیم شوند.

8 ـ با عملیات حزب‌الله، مردم دنیا به خوبی دریافتند که اندیشه‌های حضرت امام خمینی (ره)، موجب قدرتمند شدن مظلومان عالم در مقابل زورگویان می‌شود و این امام خمینی است که حتی پس از رحلت از این جهان فانی، همچنان پرچمدار موضوع فلسطین در جهان بوده و طرفداران اندیشه‌های او، بهترین حامیان واقعی مردم فلسطین هستند.

9ـ این عملیات، موجب همگرایی بیشتر بین شیعه و سنی و نیز وحدت بیشتر مسلمانان خواهد شد و همه درمی‌یابند که شیعه، باید طرفدار سنی و سنی نیز باید طرفدار شیعه باشد و همچون فلسطین، همه در برابر دشمن عنود بایستند و مقاومت کنند و این وضعیتی که در عراق پدید آمده و جنگ مذهبی و قومی به راه افتاده، برنامه آمریکا و اسرائیل است و مسلمانان در آنجا باید به هوش باشند و فوری به مردمکشی پایان دهند.

10ـ این اقدام حزب‌الله، نشان داد که مسئله فلسطین، مسئله جهان اسلام است و حمله به مردم آن، تهاجم به همه مسلمانان جهان تلقی می‌شود و واکنش جدی را در پی خواهد داشت.

11 ـ این عملیات فشار داخلی بر نخست‌وزیر اسرائیل را افزایش داده و دولت وی را به عنوان دولتی ناکارآمد در افکار عمومی، جلوه خواهد داد.
در مجموع، اسرائیل باید درک کند که حزب‌الله، قوی‌تر از آنی است که او تصور می‌کند و باید بپذیرد که هم‌اکنون، تلاویو زیر پوشش برد سلاح‌های حزب‌الله است و مردم و دولت لبنان هم دریافته‌اند که حزب‌الله، ریشه اصلی قدرت لبنان است و آنان این قدرت عظیم را با طرح‌های اسرائیلی خلع سلاح حزب‌الله از دست نخواهند داد و برای اسرائیل مرزهای امن درست نخواهند کرد و برای گسترش امنیت لبنان، حزب‌الله را تقویت خواهند کرد.
منبع: بازتاب


نوشته شده در  چهارشنبه 87/3/1ساعت  10:27 صبح  توسط .... 
  نظرات دیگران()

بسم الله الرحمن الرحیم

پژوهشگر: مهدی علیخانی

چکیده: پس از آنکه چندی پیش، جبهه خلق برای آزادی فلسطین به رهبری "احمد جبریل"، از درون خاک لبنان اقدام به حمله موشکی به شهرک صهیونیست نشین "سدروت" در عمق 20 کیلومتری شمال سرزمینهای اشغالی نمود و همچنین با فروکش کردن تضاد حماس و فتح بر سر "سند اسیران"، احتمال واکنشی از سوی اسرائیل برای تأثیر و دردست گیری اوضاع می رفت، که با برگزاری دومین نشست ابومازن و هنیه و توافقات نسبی آنها و نارضایتی شدید تلاویو از این توافقات، اسرائیل در پی چراغ سبزی جهت حمله همه جانبه به غزه برای نیل به هدف فوق بود...
_______________________________________

پس از آنکه چندی پیش، جبهه خلق برای آزادی فلسطین به رهبری "احمد جبریل"، از درون خاک لبنان اقدام به حمله موشکی به شهرک صهیونیست نشین "سدروت" در عمق 20 کیلومتری شمال سرزمینهای اشغالی نمود و همچنین با فروکش کردن تضاد حماس و فتح بر سر "سند اسیران"، احتمال واکنشی از سوی اسرائیل برای تأثیر و دردست گیری اوضاع می رفت، که با برگزاری دومین نشست ابومازن و هنیه و توافقات نسبی آنها و نارضایتی شدید تلاویو از این توافقات، اسرائیل در پی چراغ سبزی جهت حمله همه جانبه به غزه برای نیل به هدف فوق بود، چراکه توافقات حاصله میان طرفین می تواند باعث تشکیل حکومت وحدت ملی گردد و اسرائیل را به دردسر بیاندازد واز دیگر جهت می تواند جبهه بین المللی موجود بر ضد دولت حماس را از بین ببرد .

در این راستا، ربوده شدن نظامی اسرائیلی "جلعات شالوت" چراغ را سبز را روشن کرد و ارتش رژیم صهیونیستی از روز چهارشنبه 28ژوئن (7 تیر ) به بهانه آزاد کردن نظامی مفقود شده این رژیم تحت عملیاتی با عنوان "بارانهای تابستانی" از زمین و هوا به غزه یورش برد .
در این عملیات، نظامیان اسرائیلی با حمایت و پشتیبانی بیش از 50 دستگاه تانک و تجهیزات زرهی حمله گسترده ای را به نوار غزه آغاز کردند و بالگردها و هواپیماهای جنگی این رژیم نیز همزمان زیرساختهای غزه از قبیل : تاسیسات برق و آب و مخابرات فلسطینیان را هدف قرار دادند که سبب قطعی برق و آب در بخش وسیعی از نوار غزه شد.

همزمان با این عملیات، اسرائیل برخلاف تعهدات دو جانبه سال 2001 ، اقدام به دستگیری گسترده مسئولین فلسطینی کرد و رهبران حماس را تهدید به ترور نمود، که حاکی از هدف "تسلط کامل" اسرائیل بر سرزمینهای اشغالی بود، چراکه ساختار تشکیلات خودگردان فلسطین کاملاً پارلمانی است و از 120 نماینده پارلمان ، 74 نفر (بیش از نیمی) را اعضای حماس تشکیل می دهند و با این اقدام کابینه اسماعیل هنیه فلج می شد.
بر این اساس رژیم صهیونیستی بیش از 100 فعال فلسینی را در کرانه باختری دستگیر کرد که حدود 10 وزیر و 30 نماینده پارلمان تشکیلات خودگردان در میان آنها بچشم می خورد و بقیه از خبرنگاران و روزنامه نگاران فعال هستند.
به موازات اقدامات یاد شده و طراحی های از قبل، اسرائیل با در پیش گرفتن "سیاست فرافکنی" با متهم کردن لبنان، سوریه و رهبران حماس در دمشق توجه خود را به خالد مشعل رئیس دفتر سیاسی حماس معطوف داشت و اعلام کرد که وی در عملیات گروگان گیری در نوار غزه نقش دارد و لذا با یک سرتی پرواز جنگنده های خود بر فراز کاخ بشار اسد رئیس جمهوری سوریه در منطقه لاذیقه و شکست دیوار صوتی پیام روشنی را برای مقامات سوری ارسال کرد و از طرف دیگر تلاش کرد همانند اقدامات مشابه سال 2003 با " قدرت نمایی " ضعف سوریه را درزمینه دفاع هوایی نشان دهد .
اسرائیل همچنین با هدف تحت فشار قرار دادن سوریه برای اخراج خالد مشعل از خاک این کشور دست به یک سلسله فعالیت های دیپلماتیک بین المللی به ویژه با آمریکا و فرانسه زد و در این راستا، "جان بولتون " نماینده امریکا در سازمان ملل در جلسه شورای امنیت درمورد بررسی تحولات خاورمیانه با لحن بسیار تندی سوریه را مسئول ناامنی در منطقه و حوادث اخیر خواند .

همچین برای "بازدارندگی" از عملیات حزب الله و مبارزان فلسطینی، نظامیان اسرائیلی درمرزهای جنوب لبنان به حال آماده باش درآمدند و اسرائیل کوشید این مسئله را به " بحران منطقه ای " بزرگی تبدیل کند .

آنچه مبرهن است ، حملات عمدی اسرائیل به غیرنظامیان فلسطینی و ساختار زیربنایی آنان در نوارغزه، با طراحی های از پیش انجام شده صورت می گرفت و با نابود کردن این تأسیسات در فصل تابستان و گرمای شدید منطقه ، سعی در محاصره و فشار هرچه بیشتر به ساکنین غزه را دارد و و به عبارت دیگر "بارانهای تابستانی برای کیفر دسته جمعی فلسطینیان" طراحی و اجرا شد .
در این راستا، علیرغم آنکه مقامات اسرائیلی نظیر "تسیبی لیونی" وزیر خارجه رژیم صهیونیستی اعلام می کنند، قصد بازگشت و حضور در نواره غزه را ندارند، اما عمدتاً تلاش نیروهای اسرائیلی درمرحله دوم عملیات بر روی منطقه شمالی نوار غزه و مشخصا شهر "بیت حانون" معطوف شد و در راستای پیشبرد خزنده هدف "کوچ دسته جمعی فلسطینیان" ازساکنان این منطقه خواستند منازل خودشان را ترک کنند.

اگرچه این اقدامات به مثابه نقض قوانین انسانی بین المللی و جنایت های جنگی قلمداد می شود و بر اساس قوانین بین المللی، اسرائیل به عنوان یک نیروی اشغالگر مسئول پیامدهای ناگوار اوضاع بهداشتی ملت فلسطین در صورت اتخاذ نشدن تدابیری فوری است و باید به وظایف خود برای حفاظت از ساختار اساسی و ضروری زندگی مردم فلسطین عمل کند، اما اسرائیل همچنان با تنگ تر کردن محاصره غزه از ورود مواد غذایی و کمکها به درون نوارغزه جلوگیری می کند و لذا بیش از 750 هزار ساکن فلسطینی در غزه در بدترین شرایط ممکن بسر می برند و فاجعه ای انسانی در حال وقوع است .

از طرفی اسرائیل درنقش "بازیگر فعال"در اقدامی زیرکانه در جهت منزوی کردن حماس و منفعل نمودن واکنشهای احتمالی، با وارد کردن مصر و ترکیه به بازی، به عنوان میانجیگری برای آزادی نظامی اسیر خود و همچنین تسری این موج به فرانسه با توجه به اینکه سرباز ربوده شده اسرائیلی ، تابعیتی فرانسوی نیز دارد، قصد دارد فرانسه و در پی آن نهادهای اروپایی را نیز در این مناقشه وارد کند.

در این راستا، در حالیکه ابومازن از به نتیجه رسیدن اقداماتی در جهت آزادی "شالیت" خبر می دهد، برخی رسانه های صهیونیستی با به راه انداختن "جنگ روانی" و شانتاژ خبری از کشته شدن نظامی ربود شده توسط فلسطینها و همچنین تشکیل "دولت اضطراری" توسط ابومازن خبر می دهند، تا با متشنج کردن فضای داخلی سرزمینهای اشغالی، اهداف از قبل طراحی شده همچون: کوچاندن دسته جمعی ساکنان شمالی غزه، تحت فشار قراردادن دولت حماس و متوقف کردن عملیات های ضد اسرائیلی توسط گروههای جهادی، متحقق شوند.

بنابراین به نظر می رسد، اقداماتی نظیر قطعنامه ای که از سوی??? کشور عضو سازمان کنفرانس اسلامی از جمله جمهوری اسلامی ایران در اجلاس اخیر حقوق بشر سازمان ملل ارائه شد و با ? ???رای مثبت، ? ???رای منفی و پنج رای ممتنع به تصویب رسید، بتواند به عنوان "نقطه همگرایی" کشورهای اسلامی بهمراه دخیل کردن سازمانهای بین المللی به این مسئله ، از آثار و تبعات اقدامات رژیم صهیونیستی بکاهد و این رژیم را وادار به توقف این حملات کند .


نوشته شده در  چهارشنبه 87/3/1ساعت  10:25 صبح  توسط .... 
  نظرات دیگران()

بسم الله الرحمن الرحیم

چکیده: برخلاف نظرات رایج در مطبوعات جهانی و همچنین بلندگوهای تبلیغاتی نزدیک به اصلاح طلبان ایران، حماس برای این کار نه تنها نباید سرزنش شود، بلکه باید مورد تحسین و حمایت واقع شود، بخاطر اینکه گزینه دیگر به جز آزادی کامل غزه، جنگ خانه به خانه و محله به محله ای بود که آمریکا و اسرائیل از یکسال پیش نیروهای الفتح را برای آن آماده میکردند. حماس با خنثی کردن این نقشه برای اولین بار قسمتی از فلسطین اشغالی را کاملا آزاد کرده و تحت کنترل کامل نیروهای مقاومت در آورده است. _________________________________

برای اولین بار در تاریخ فلسطین (بعد از بوجود آمدن اسرائیل) نیروهای آزادیبخش فلسطینی توانسته اند بدون موافقت با اسرائیل یا دولتهای غربی با استقلال کامل منطقه اشغالی را کاملا از شر نیروهای اشغالگر و نیروهای همکاری کننده با اشغالگران آزاد سازند. اما آزادسازی قهرمانانه نوار غزه توسط حماس در اکثر رسانه های عمومی به عنوان شکست و سرخوردگی به مردم دنیا خورانده میشود. لحظه ای نیست که صهیونیستها با تمام توان سعی در وحشی نشان دادن نیروهای حماس نکنند. این روزها تصویر اشغال دفاتر الفتح و دولت خودگردان محمود عباس به عنوان نشانه های هرج و مرج بر صفحه اول روزنامه های غربی و اسرائیلی نقش میبندد. رهبران دنیای غرب و رسانه های غربی با استفاده از این موقعیت سعی در مایوس کردن مردم از مبارزه فلسطین برای استقلال و نشان دادن فلسطینیان به عنوان نیروهایی افراطی و برادرکش به دنیا هستند. اما واقعیت آزادی غزه توسط حماس چیز دیگری است و دلایل این پیروزی در جای دیگری نهفته است. در این نوشته سعی خواهیم کرد که مقدمه ای از اوضاع کنونی را ارائه داده و اوضاع کنونی فلسطین را از زاویه ای بی طرف توضیح دهیم.

برای درک بهتری از اوضاع باید چند سال به عقب برگشت و اوضاع فلسطین را بین سقوط صدام و انتخاب حماس در انتخابات فلسطین مرور کرد.


سقوط صدام نه تنها کمک های میلیونی رژیم بعثی عراق به سازمان آزادیبخش فلسطین را متوقف کرد، بلکه قطع حمایت مستقیم از طرف عراق عرفات را در پیش چشمان آمریکا و اسرائیل بی ارزش تر و بی مصرف تر نیز کرد. بعد از شکست صدام، جرج بوش علنا شروع به انتقاد از عرفات کرد و یکباره صحبت اسرائیل درباره «فقدان شریک صلح در بین فلسطینی ها» تبدیل به وردی بر زبان رهبران دنیای غرب و مطبوعات آنها شد. در عین حال اسرائیل با تنگ کردن حلقه محاصره در رام الله آرام آرام عرفات را از بدنه دولت خودمختار و سازمان آزادیبخش و الفتح جدا کرده و سرانجام با استفاده از نقشه ای تایید شده توسط آمریکا او را مسموم کرده و از میدان خارج کردند. از طرف دیگر در دوران حصر عرفات، رهبران عرب طرفدار آمریکا مانند عربستان که با غیبت صدام وارد صحنه شده و نیروهای رادیکال در الفتح را منزوی کردند. آنها بعد از مرگ ابوعمار با فشار مستقیم روی الفتح باعث به قدرت رسیدن عناصر فرصت طلب و بی مایه ای مانند محمود عباس در رهبری سازمان آزادیبخش فلسطین شدند و بیماری مسری خودفروختگی در دنیای عرب را به رهبری سکولار فلسطین انتقال دادند.

برنامه آمریکا در این وهله تشویق تغییر جهت در رهبری فلسطین توسط انتخاباتی به ظاهر آزاد بود. آنها فکر میکردند که میتوانند مردم فلسطین را برای تایید برنامه های خود در انتخابات اغفال کرده و رهبران سازش پذیری مانند محمد عباس را با رای آنها به قدرت برسانند. اما مردم فلسطین که با چشمهای باز تمام جریانات فوق را مشاهده کرده بودند، به هیچ وجه امکان نداشت که با رای خود به آرزوهای آمریکا، اسرائیل و یاران عرب آنها جامه عمل بپوشانند. مسئله ای که حماس را به عنوان نیرویی سیاسی در فلسطین جذاب کرد قاطعیت حماس در به رسمیت نشناختن اسرائیل بود. فراموش نکنیم، اسرائیل هنوز بعد از ?? سال مرزهای خود را با فلسطین و کشورهای عرب همسایه (بجز مصر) مشخص نکرده و در طول عمر خود بطور دائم در حال تعرض به کشورهای منطقه و گسترش خاک تحت تملک خود بوده است. بر خلاف من و شما که به رسمیت شناختن اسرائیل از لحاظ حقوقی و سیاسی چیزی از ما کم نمیکند، برای فلسطینیان به رسمیت شناختن دولتی که بدون داشتن مرزهای مشخص و به طور قانونی آنها را از حقوق و زمین خود محروم کرده، به معنی به رسمیت شناختن تمام بی عدالتی هایی است که در طول ?? سال به آنها وارد آمده است. برای فلسطینی ها به رسمیت شناختن اسرائیل امضاء گذاشتن زیر معامله نابرابر و ناحقی است که برای یک ملت هنوز زاده نشده صد بار از مرگ هم بدتر میباشد.


بعد از انتخابات ژانویه ???? و پیروزی حماس، اسرائیل و آمریکا در کنار محاصره اقتصادی فلسطین و قطع کمکهای مدنی و مالی به فلسطین، شروع به ترغیب سازمان آزادیبخش به کارشکنی در مقابل دولت حماس و احترام نگذاشتن به نتایج انتخابات آزادی کردند که سازمانهای بین المللی آن را با تایید رسانده بودند. واکنش اول اسرائیل و آمریکا به این انتخابات محاصره اقتصادی کل مناطق اشعالی و سپس حمله نظامی تابستان پارسال به غزه و نابودی ساختارهای اقتصادی این منطقه بود. اما این استراتژی از یک طرف با مقاومت دلیرانه مردم غزه و از طرف دیگر با شکست بزرگ اسرائیل در جنوب لبنان پایان گرفت. نتیجه این شکست مفتضح برای اسرائیل تغییر استراتژی درگیری مستقیم با حماس و تعویض آن با ترغیب و تسلیح الفتح و سازمان آزادیبخش فلسطین برای درگیر شدن با حماس بود. به عبارت دیگر اسرائیل و آمریکا تصمیم گرفتند تا کاری را که خود مستقیم از انجام آن عاجز بودند به دست محمود عباس و نیروهای نظامی زیر نظر او انجام دهند.


بنا بر این در طول نزدیک به یکسال بعد از شکست اسرائیل در لبنان، آمریکا از طریق مصر و اسرائیل ملیونها دلار سلاح برای قوی تر کردن الفتح دربرابر حماس به کرانه باختری و غزه فرستاده است و در یک فرایند آرام الفتح به جنگ مسلحانه در برابر دولت قانونی حماس تشویق شده است. یکسال بعد از انتخابات با وساطت عربستان، حماس و الفتح با تشکیل دولت متحد موافقت کردند، اما این تظاهر به اتحاد تاکتیکی بود که آمریکا و الفتح میخواستند از آن برای وقت کشی و آماده کردن نیروها برای حمله همه جانبه به نیروهای حماس استفاده کنند. برای همین حماس بعد از روٌیت اولین آثار تهاجم همه جانبه از طرف الفتح مانند حمله به محل سکونت نخست وزیر، از تمام قدرت خود استفاده کرد و بطور غافلگیرانه ای نیروهای الفتح در غزه را خلع سلاح کامل کرده و کل منطقه کوچک ولی پر جمعیت غزه را برای اولین بار بعد از بوجود آمدن اسرائیل آزاد کرد.

بر خلاف نظرات رایج در مطبوعات جهانی و همچنین بلندگوهای تبلیغاتی نزدیک به اصلاح طلبان ایران، حماس برای این کار نه تنها نباید سرزنش شود، بلکه باید مورد تحسین و حمایت واقع شود، بخاطر اینکه گزینه دیگر به جز آزادی کامل غزه، جنگ خانه به خانه و محله به محله ای بود که آمریکا و اسرائیل از یکسال پیش نیروهای الفتح را برای آن آماده میکردند. حماس با خنثی کردن این نقشه برای اولین بار قسمتی از فلسطین اشغالی را کاملا آزاد کرده و تحت کنترل کامل نیروهای مقاومت در آورده است. این واقعیتی است که ما نیتوانیم از مطبوعات غربی انتظار انعکاس منصفانه آنرا داشته باشیم.

در هفته های آینده، حماس برای اولین بار شانس خود را برای برقراری نظم و آرامش در غزه به آزمایش خواهد گذاشت. هم اکنون گزارشهای رسیده از غزه بیانگر اینست که با کنار رفتن نیروهای نظامی الفتح و حاکمیت کامل پلیس حماس وضع امنیت و ترافیک در غزه از پیش بهتر شده و مردم برای اولین بار در دو ماه گذشته به راحتی در خیابانها قدم زده و رفت و آمد میکنند.

همچنین بر عکس نظرات غربی ها حماس با آزادسازی غزه، آرزوی جنگ داخلی و خانه به خانه در غزه را در نطفه خفه کرده و به آمریکا و اسرائیل نشان داده که آنها نخواهند توانست از نیروهای فلسطینی بر علیه فلسطینی ها استفاده کنند و آنها برای نابودی حماس باید آستینهای خودشان را بالا زده و دستهای آغشته به خون خود را بیشتر در خون فلسطینیها فرو کنند. زیبایی عمل حماس در این نکته میگنجد که: علیرغم تمایل رهبری الفتح برای خدمتگزاری به اربابان منطقه، الان خود آمریکا و اسرائیل هستند که باید بهای چنین تجاوز و حمله ای را در انظار عمومی مردم جهان و منطقه و دنیای اسلام پرداخت کنند.

بنا به گزارشهای خبری، ایهود باراک، وزیر جدید دفاع و رهبر حزب کارگر اسرائیل در حال آماده سازی ارتش برای حمله و اشغال دوباره غزه است .

در چنین موقعیتی آزادسازی کامل غزه در بلند مدت با نابود کردن شانس تبدیل الفتح به نیروی سرکوبگر داخلی، این امکان را به رهبری الفتح میدهد که بجای انجام دستورات استعماری آمریکا و اسرائیل، در رفتار خود تجدید نظر کرده و حملات احتمالی ناتو یا اسرائیل به غزه را در آینده با دستانی پاک محکوم کنند و با امید روزهای بهتر، به نیرو های مقاومت بپیوندند.

امروز بهترین قدم بعدی برای حماس اعلام موجودیت فلسطین و درخواست به رسمیت شناخته شدن این دولت در دنیاست. این توصیه در وهله اول غیر ممکن و افراطی به نظر میاید، اما دقت در وضعیت موجود عملی بودن این ایده را بیشتر و بیشتر ثابت خواهد کرد. اولا خود دولت اسرائیل در چنین فرایندی و توسط افراطی ترین نیروهای "آزادیبخش" یهودی در خاک فلسطین که هم با اعراب و هم با انگلیسی ها در حال نبرد مسلحانه بودند به وجود آمد. ثانیا این اعلام موجودیت به دولتهای واقعی طرفدار استقلال فلسطین فرصت میدهد تا موضع خود را به گوش جهانیان برسانند. همچنین با بر انگیختن شور پیروزی در میان مسلمانان و اعراب تصویر منفی و شکست خورده ای که مطبوعات غربی درباره اوضاع کنونی ترسیم کرده اند را خرد کرده و یک شبه آنرا با شعف و شادی در خیابانهای شهرهای عربی و مسلمان دنیا عوض خواهد کرد. از طرف دیگر دولتهای دست نشانده کشورهای عرب برسر به رسمیت شناختن کشور فلسطین از طرف مردم خود تحت فشار قرار خواهند گرفت. از طرفی با بوجود آمدن کشور مستقل فلسطین در غزه، طرفداران اسرائیل از حربه فشار بر مسلمانان و اعراب برای برسمیت شناختن اسرائیل خلع سلاح خواهند شد، چرا که از آن لحظه به بعد هر درخواستی برای به رسمیت شناخته شدن اسرائیل با درخواستی از سوی دیگر برای به رسمیت شناخته شدن کشور مستقل فلسطین همراه خواهد بود.



این اعلام استقلال باید بدون چشم پوشی از ادعای مالکیت نسبت به بقیه فلسطین انجام شده و نیروهای الفتح را برای آزادسازی و استقلال کرانه باختری به رقابت با حماس دعوت کند. از هم اکنون محبوبیت دولت دست نشانده محمود عباس در کرانه باختری بخاطر همکاری نزدیک با ارتش اسرائیل و آتش زدن مغازه ها و دستگیری طرفدارن حماس رو به افول است.

بنابر این اعلام استقلال فلسطین و تشکیل دولت مستقل فلسطینی در غزه وضعیت عباس و دولت اضطراری او را با بحران های بیشتری روبرو خواهد کرد. چنین اعلام استقلالی خواهد توانست که تشکیل مجلس و دولت قانونی را تا آزادسازی و مشخص شدن مرزهای کرانه باختری و رفراندوم برای ماهیت دولت فلسطینی عقب انداخته و در فرصت بدست آمده حماس را از نیروی صرفا چریکی به نیرویی کارآمد و متخصص در امور کشورداری تبدیل کند.

اگر چنین اعلام استقلالی با اعلام آتش بس یکطرفه با اسرائیل از طرف حماس توأم باشد، حماس با خنثی کردن اسرائیل در استفاده از حربه «دفاع از خود» قادر خواهد بود که عقلانیت و قانونی بودن خود را در برابر جهانیان به نمایش بگذارد. در چنین موقعیتی اشغال دوباره غزه توسط اسرائیل بجز وحشیگری و فاشیست گرایی دولت یهودی در چشم جهانیان چیز دیگری نخواهد بود. در صورت رفتار معقولانه و شجاع، حماس قادر خواهد بود که با اعلام استقلال، اسرائیل و آمریکا را محترمانه در برابر عملی انجام شده قرار داده و آنها را مجبور کند که به گزینه های دیگری بجز حمله نظامی به غزه روی آورند.

منبع: وبلاگ گل آرا حمزه


نوشته شده در  چهارشنبه 87/3/1ساعت  10:24 صبح  توسط .... 
  نظرات دیگران()

بسم الله الرحمن الرحیم

چکیده: حزب‌الله لبنان به یک ناوچه اسراییلی در نزدیکی سواحل صور واقع در جنوب لبنان حمله کرد. هیأت دولت عربستان سعودی با محکوم کردن جنایات رژیم صهیونیستی در حمله به مردم لبنان، تل آویو را مسئول اصلی جنایات جاری در لبنان دانست. روزنامه ینی مساوات چاپ باکو، با اشاره به بمباران مناطق مسکونی لبنان در محله قانا از سوی اسراییل، افزود: در نتیجه این بیدادگری ، ده‌ها کودک بی‌گناه جان خود را از دست دادند.

اشاره:
روزنامه انگلیسی فاینشال تایمز پیروزی حماس در انتخابات آزاد فلسطین، تشکیل دولت این جنبش و چراغ سبز آمریکا به اسراییل را از نخستین حلقه‌های وقایع مهمی خواند که به حمله گسترده نظامی و بمباران‌های هوایی رژیم صهیونیستی به مناطق مسکونی لبنان و فلسطین منجر شد. نوشتار حاضر روزشمار وقایع لبنان و تحولات پیچیده آن از ژانویه تا ژوئیه است که هم اکنون از نظر همراهان و خوانندگان گرامی می‌گذرد.
ژانویه: جنبش مقاومت فلسطین حماس در انتخابات مجلس فلسطین پیروز شد.
آوریل: آمریکا و اروپا در یک رویکرد مجازاتی ، کمک‌های مستقیم مالی خود به دولت خودگردان فلسطین را قطع کردند.
9 ژوئن: پس از آن که شلیک خمپاره‌های اسراییلی به ساحل نوار غزه، دست کم جان هفت فلسطینی را گرفت، حماس آتش بس را لغو شده اعلام کرد.
25 ژوئن: رزمندگان حماس به یک پاسگاه مرزی اسراییل حمله کرده و دو سرباز اسراییلی را کشتند و یک سروخه این رژیم را گروگان گرفتند ور زو بعد خواستار آزادی فلسطینی هیا در بند اسراییل در برابر سرباز گروگان اسراییلی شدند.
28 ژوئن: اسراییل با توجیه تلاش برای آزادی سرباز اسیر خود، نوار غزه را مورد هجوم قرار داد.
29 ژوئن: نیروهای اسراییلی دست کم 64 نفر از نماینگان حماس از جمله 38 عضو مجلس فلسطین را در نوار غره دستگیر کردند.
11 ژوئیه: مذاکره کنندگان ارشد ایرانی در مووضع اتمی با رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا ملاقات کردند اما هیچ پیشرفتی در توقف برنامه‌ هسته‌ای ایران حاصل نشد.
12 ژوئیه: رزمندگان حزب الله لبنان به نیروهای اسراییل در مرز لبنان حمله کرده و هفت سرباز این رژیم را کشته و دو سرباز دیگر را گروگان گرفتند.
13 ژوئیه: پس از آنکه ارتش اسراییل راه‌های دریایی لبنان را مسدود کرد و زیر ساخت‌های حمل و نقل این کشور را مورد هجوم قارر داد،‌شلیک راکت‌های حزب‌الله آغاز شد.
14 ژوئیه: درگیری در لبنان با حملات اسراییل به تأسیسات زیربنایی افزایش سافت و راکت‌های حزب‌الله نیز شهر مهم حیفا را در هم کوبید. آمریکا این حملات اسراییل را با توجه دفاع از خود مشروع دانست و از آن حمایت کرد.
16 ژوئیه: سران هشت کشور صنعتی در نشست خود در روسیه، در حالیکه از اسراییل خواستند فقط خویشتن‌داری نشان دهد اما به حماس و حزب‌الله تإکید کردند که حملات به اسراییل را متوقف و اسیران اسراییلی را نیز آزاد کند.
17 ژوئیه: درحالیکه اتحادیه اروپا خواستار آن شد که هر گونه خشونت در خاورمیانه متوقف شود، آمریکا و انگلیس از درخواست برای آتش‌بس اجتناب کردند.
مارگارت بکت وزیر خارجه انگلیس گفت: اعلام اتش بس کافی نیست، چگونگی حفظ آن مهم است.
18 ژوئیه: سیلی از خروج اتباع خارجی از لبنان آغاز شد. آمریکا همزمان با هشدار به سوریه برای دخالت نکردن در این درگیری‌ها، به اسراییل چراغ سبز نشان داد که فرصت مناسبی برای سرکوب حزب‌الله دارد. وزیر دارایی لبنان اعلام کرد که خسارت‌های وارد شده به لبنان بیش از دو میلیارد دلار تخمین زده می‌شود.
19 ژوئیه: حملات اسراییلی به لبنان به کشته شدن 300 نفر منجر شد. فرانسه خواستار خلع سلاح حزب‌الله شد.
20 ژوئیه: کوفی عنان دبیرکل سازمان ملل طی سخنانی در شورای امنیت ، با محکوم کردن حزب‌الله و سرزنش اسراییل، پاسخ تل‌آویو به اقدام کوچک حزب‌الله را بسیار نابرابر دانست. پس از حملات هوایی اسراییل به لبنان و ادعای کشتن رهبران حزب‌الله، سید حسن نصرالله رهبر این حزب اعلام کرد که هیچ یک از سران حزب‌الله کشته نشده‌اند.
21 ژوئیه، ارتش اسراییل با استقرار تانک‌های خود در مرز لبنان و آماده شدن برای انجام حمله زمینی، خواستار تخلیه شهرها در این منطقه شد.
22 ژوئیه: پس از موفقیت رزمندگان حزب‌الله در جلوگیری از ورود ارتش اسراییل به لبنان، کاندولیزا رایس وزیر امور خارجه آمریکا وارد بیروت شد تا برای آتش بس با مقام‌های لبنانی مذاکره کند. بر اساس طرح آمریکا، مذاکره برای تعیین مقررات آتش‌بس ،‌توسط مقام‌های لبنان و اسراییل تنظیم شده است.

روزشمار مواضع
نواف الموسوی یکی از مسؤلین حزب آلله گفت: در برابر جنایت رژیم صهیونیستی در قانا ساکت نخواهیم نشست و بینی این رژیم را به خاک خواهیم مالید. محمود قماطی ، نایب رییس شورای سیاسی حزب الله لبنان گفت: آتش بس موقت در لبنان، در عزم حزب الله برای واکنش به فاجعه قانا هیچ تغییری ایجاد نمی‌کند. سرپیل لدیز نماینده مجلس ترکیه کشتار وحشیانه غیر نظامیان لبنانی رد شهرک قانا به دست نیروهیا رژیم صهیونیستی را محکوم کرد. رجب طیب اردوغان نخست وزیر ترکیه خواهان اعلام آتش بس در خاورمیانه و پایان یافتن تهاجم‌های اسراییل به لبنان شد.
حسنی مبارک رییس جمهوری مصر ضمن محکوم کردن جنایت وحشیانه روستای قانا در جنوب لبنان از سوی رژیم صهوینستی ، خواستار تحقیق بین‌المللی درمورد این فاجعه شد. گروه اخوان‌المسلمین مصر در پی کشتار قانا توسط رژیم نژادپرست صهیونیستی ، سکوت حکام عرب در قبال جنایات این رژیم را به شدت محکوم کرد. خانم رنده بری همسر نبیه بری رییس مجلس نمایندگان لبان گفت: باید صهیونیست‌ها را به جنگلی دور از لبنان منتقل ساخت، زیرا خون ملت بیگناه لبنان، این جنایتکاران را سیراب نمی‌کند. رزونامه سایگون تایمز چاپ کامبوچ با اشاره به حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی به لبنان تأکید کرد، اسراییل برای شدت عمل در حملات خود، از آمریکا چراغ سبز دریافت کرده است. پایگاه اینترنتی فاینشال تایمز نوشت: به رغم انتظار آمریکا، حزب‌الله لبنان ره روز محبوبتر از روز قبل شده و حمایت سیاسی بیشتری را در لبنان و در میان کشورهای جهان به دست می‌آورد. حزب‌الله لبنان در پاسخ به جنایت اخیر ارتش صهیونیستی در کشتار مردم غیر نظامی در قانا 4 فروند موشک به شهرک صهیونیست نشین کربات شمونه در شمال فلسطین اشغالی شلیک کرد. آیت‌الله سیستانی مرجع عالی شیعیان عراق خواستار برقراری آتش بس فوری در لبنان شد. فیلیپ دوست بلازی وزیر امور خارجه فرانسه برای بار دوم طی دو هفته گذشته برای برقراری آتش بس میان رژیم صهوینستی و لبنان از راه قبرس وارد بیروت شد. هیأت وزیران بحرین با صدور بیانیه‌ای حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی به روستای قانا در جنوب لبنان که منجر به کشته شدن بیش از 50 تن از اهالی بی‌دفاع این منطقه شد را، به شدت محکوم کرد. خالد مشعل رییس دفتر سیاسی حماس تأکید کرد: پاسخ به کشتار غیرنظامیان در قانا فقط تشدید مقاومت مسلحانه در لبنان و فلسطین است. اتحادیه روزنامه‌نگاران عرب کشتار مردم بی‌دفاع قانا توسط رژیم صهیونیستی را محکوم کرد. دارالفتوای مصر با صدور بیانیه‌ای حملات ددمنشانه رژیم صهیونیستی به اهالی بی‌دفاع قانای لبنان را محکوم کرد و قربانیان آن را شهید خواند. دولت اندونزی جنایت رژیم صهیونیستی در قانا را نقض آشکار اصول بشری و قوانین بین‌المللی دانست. یوگنی پریماکف نخست وزیر اسبق روسیه اقدامات جنگی اسراییل در لبنان را ه فقط جنگ با حزب‌الله که نبرد با مردم این کشور خواند. دولت آفریقای جنوبی با انتشار بیانیه‌ای ، کشتار مردم بی‌گناه لبنان و فلسطین را بدست نیروهای رژیم صهیونیستی به شدت محکوم کرد. صدها تن از زنان و کودکان عراقی در محکومیت بمباران روستای قانا در جنوب لبنان در شهرک صدر بغداد تظاهرات کردند. مجلس خبرگان رهبری با صدور بیانیه‌ای حملات ددمنشانه رژیم اشغالگر قدس علیه مردم مظلوم لبنان بویژه کشتار زنان و کودکان روستای قانا را محکوم کرد. عمیر پرتز وزیر جنگ رژیم صهیونیستی از مقامات این رژیم خواست که با آتش بس فوری مخالفت کنند. بوسنی حملات هوایی رژیم صهیونیستی به روستای قانا در جنوب لبنان را که بر اثر آن بمب باران غیرنظامی کشته شدند، به دشت محکوم کرد. کنت روت از دیده‌بان حقوق بشر، اسراییل را مسؤل مطلق کشتار قانا معرفی و اعلام کرد: بمباران دهکده قانا با 52 کشته غیرنظامی که بیشتر آنان کودک بودند، بیانگر این است که اسراییل جنوب لبنان را منطقه تیر‌ آزاد می‌پندارد. مسؤولان برخی تشکل‌های سیاسی و اجتماعی جمهوری آذربایجان، قتل عام کودکان و زنان بی‌گناه مردم لبنان توسط رژیم صهیونیستی را محکوم کردند. جولیس سالک رهبر مسیحی در اسلام‌آباد در اعتراض به جنایات رژیم صهیونیستی در روستای قانا خود را به صلیب کشید. دولت اسپانیا عمیق‌ترین میزان نگرانی خود را از حملات رژیم صهیونیستی به لبنان اعلام و بمباران روستای قانا در جنوب این کشور را که به مرگ بیش از 50 نفر به ویژه کودکان و زنان انجامید، محکوم کرد. دولت انگلیس از محکوم کردن کشتار مردم بی‌دفاع لبنان در قانا توسط رژیم صهیونیستی خودداری کرد. حجت‌الاسلام والمسلمین محمدباقر مهری دبیرکل تجمع علمای شیعه کویت قتل عام مردم بیگناه لبنان توسط جنگنده‌های رژیم صهیونیستی در قانا در جنوب لبنان را جنایتی ددمنشانه دانست و تأکید کرد که سکوت در قبال این جنایت وحشیانه خیانت است. حزب راستگرای مردمی دومین حزب عمده اسپانیا که تاکنون از حمله اسراییل به لبنان با توجیه حق دفاع از خود حمایت می‌کرد، پس از بمباران روستای قانا ناچار شد دست از مواضع خود برداشته و همصدا با دولت و دیگر احزاب این کشور، کشتار غیرنظامیان توسط رژیم صهیونیستی را محکوم کند. روسیه ، اقدام ارتش اسراییل در بمباران روستای قانا در لبنان که در جریان آن شمار زیادی از مردم بیگناه این روستا کشته شدند را محکوم کرد یوسف شاهین کارگردان مشهور مصری با انتشار بیانیه‌ای به مناسبت کشتار رژیم صهیونیستی در روستای قانا، مقاومت حزب‌الله لبنان در مقابل ارتش رژیم صهیونیستی را موجب عزت و کرامت اعراب توصیف کرد. شورای مسلمانان بریتانیا، دولت این کشور و آمریکا را مسؤول قتل عام بیش از 50 شهروند غیرنظامی لبنان در قانا توسط رژیم صهیونیستی معرفی کرد. نمایندگان مجلس امت پارلمان کویت ضمن محکوم کردن جنایات رژیم اشغالگر قدس علیه ملت لبنان خواستار کمک دولت‌ها و ملت‌های عرب به مبارزه مردم لبنان و فلسطین شدند. آیت‌الله سید محمود هاشمی شاهرودی رییس قوه قضاییه با انتشار پیامی، جنایت‌های رژیم صهیونیسیتی در فاجعه قانا را محکوم کرد. فلیپ دوست بلازی وزیر امور خارجه فرانسه در نشست خبری مشترک با فوزی صلوخ وزیر امور خارجه لبنان در بیروت، با محکوم کردن فاجعه قانا، کشتار زنان و کودکان را غیرقابل توجیه دانست. دکتر عطا الرحمان رییس مدرسه دینی تفهیم القرآن در ایالت سرحد پاکستان گفت: کشتن زنان و کودکان بی‌دفاع روستای قانا در لبنان توسط رژیم اسراییل اوج وحشیگری و تروریسم دولتی است. جمعی از اهالی منطقه مذهبی نارداران واقع در حومه شهر باکو در اعتراض به جنایات اخیر اسراییل در لبنان تظاهرات کردند. فعالان ضد جنگ و مخالفت ارسال سلاح به رژیم صهیونیستی از خاک انگلیس در مقابل یک پایگاه هوایی ارتش آمریکا در شرق این کشور تجمع اعتراض‌آمیزی برگزار کردند. دان حالوتس رییس ستاد ارتش رژیم صهیونیستی بار دیگر به بیمارستان ایخلوف برای معاینات پزشکی منتقل شد. حالوتس (58 سال)، مجری و ناظر عملیات گسترده هوایی، زمینی و دریایی رژیم اشغالگر قدس علیه لبنان و مقاومت اسلامی این کشور است. میشل آلیوماری وزیر دفاع فرانسه و امامعلی رحمانف رییس جمهوری تاجیکستان در جریان دیدار و گفت و گو با یکدیگر در شهر دوشنبه پایتخت تاجیکستان خواستار قطع حملات اسراییل به لبنان و برقراری آتش بس شدند. خوسه لوییس رودریگز زاپاته رو و رومانو پرودی نخست وزیران اسپانیا و ایتالیا بمباران روستای قانا توسط رژیم صهیونیستی را که به مرگ بیش از 60 نفر از جمله ده ها زن و کودک انجامید، محکوم کردند. نیروهای مقاومت اسلامی، شاخه نظامی حزب‌الله موفق شدند که پنج تانک و بلدوزر نظامی رژیم صهیونیستی را در درگیری در مرز فلسطین اشغالی با لبنان منهدم کنند. به دنبال کشتار وحشیانه مردم بی‌دفاع قانا در لبنان از سوی ارتش رژیم صهیونیستی ، دومینیک دووپلین، نخست وزیر فرانسه بار دیگر خواستار برقراری آتش‌بس فوری و دایمی در لبنان شد. دفتر مطبوعاتی وزارت امور خارجه افغانستان با انتشار یک بیانیه مطبوعاتی، کشتار غیرنظامیان لبنانی در روستای قانا توسط ارتش رژیم صهیونیستی را محکوم کرد. مشتاق احمدخان دبیر کل حزب ‌جمهوری اسلامی ایالت سرحد پاکستان اعلام کرد: حکمرانان کشورهای اسلامی وابسته به آمریکا هستند و از حمایت از مردم مقاوم لبنان و فلسطین می‌هراسند. آن ونمن مدیر اجرایی یونیسف ( صندوق کودکان سازمان ملل) اعلام کرد: ما تداوم هدف قرار دادن غیرنظامیان به ویژه کودکان را به شدت محکوم کرده واز همه طرف‌های درگیر می‌خواهیم که به خواست دبیرکل سازمان ملل برای توقف فوری درگیری‌ها گوش فرا دهند. امیل لحود رییس جمهوری لبان در گفت و گو با شبکه تلویزیونی الجزیره قطر اظهار داشت: آنچه اکنون در خاورمیانه انجام می‌شود طرح و برنامه آمریکا می‌باشد که به وسیله اسراییل به مرحله اجرا در آمده است. جمعی از طلاب و دانشجویان غیرایرانی مقیم قم با تجمع در مقابل دفتر سازمان ملل متحد در تهران، نایات رژیم صهیونیستی علیه مردم بی‌دفاع لبنان و فلسطین را محکوم کردند. روزنامه الخلیج چاپ امارات با تقبیح حمایت‌های آمریکا از رژیم صهیونیستی نوشت: هولوکاست واقعی در روستای قانا در جنوب لبنان اتفاق افتاد که بیش از 50 انسان بیگناه از جمله 30 کودک قتل عام شدند. به دنبال تهاجم هوایی رژیم صهیونیستی به قانا که دست کم 52 کشته برجا گذاشت، فدراسیون بین‌المللی صلیب سرخ از بی‌توجهی به قوانین انسان‌دوستانه بین‌المللی ابراز نگرانی کرد. جمعی از کودکان مهد کودک‌های تهران به نمایندگی از کودکان 10 هزار و 600 مهد کودک سراسر کشور با تجمع در مقابل دفتر سازمان ملل در شهر تهران جنایات ددمنشانه رژیم صهیونیستی علیه کودکان بی‌دفاع لبنان را محکوم کردند. یورگ هایدر بنیانگذار حزب اتحاد آینده اتریش موضع دولت‌مردان اتریش در قبال تجاوزارت ارتش رژیم صهیونیستی به لبنان را ناشی از ترسو بودن آنها دانست. لیوجیان جائو سخنگوی وزارت امور خارجه چین، بمباران روستای قانا را توسط رژیم صهیونیستی محکوم کرد. دفتر هلن کلارک نخست وزیر نیوزیلند اعلام کرد به محض دریافت درخواست رسمی برای کمک به نیروهای حافظ صلح در لبنان، به آن پاسخ مثبت خواهیم داد. ولید المعلم وزیر امور خارجه سوریه در مذاکرات تلفنی با شماری از همتایان عرب خود، راه‌های رویارویی با جنگ همه جانبه صهیونیست‌ها علیه لبنان را بررسی کرد. آنجلا مرکل صدر اعظم آلمان و تونی بلر نخست وزیر انگلیس در بیانیه مشترکی با اشاره به تهاجم مرگبار هوایی اسراییل به روستای قانا خاطرنشان کردندکه این حادثه ثابت کرد که آتش بس باید در کوتاه‌ترین زمان ممکن به اجرا در آید. بثینه شعبان وزیر امور سوری‌های مهاجر، از سازمان ملل خواست، رژیم صهیونیستی را برای جنایاتی که در حق ملت لبنان مرتکب شده است، بازخواست و محاکمه کند. به دنبال تهاجم وحشیانه رژیم صهیونیستی به روستای قانا، سوییس خواستار برقراری آتش بس فوری در لبنان برای نجات جان غیرنظامیان شد. شیخ عبدالله بن زاید آل نهیان وزیر خارجه امارات عربی متحده حمله رژیم صهیونیستی به لبنان و کشتار مردم بیگناه روستای قانا را محکوم کرد. جونیچیرو کویزومی نخست وزیر ژاپن حمله رژیم صهیونیستی به قانا در جنوب لبنان را محکوم کرد. هواداران انجمن حقوق بشر و حمایت از مظلومین ترکیه با برگزاری تظاهرات در آنکارا جنایات نیروهای رژیم صهیونیستی در لبنان و فلسطین را محکوم کردند. دولت ایرلند جنوبی با تقبیح حمله نظامیان رژیم صهیونیستی به قانا در جنوب لبنان ، به کشورهایی پیوست که جنایات جنگی این رژیم را محکوم کرده‌اند. صدها نفر از مردم اسپانیا در اعتراض به تهاجم وحشیانه رژیم صهیونیستی به لبنان و قتل عام زنان، کودکان و مردم بیگناه روستای قانا، در برابر سفارت اسراییل در مادرید تجمع کرده و پرچم این رژیم را به آتش کشیدند. شماری از روحانیون مصری فتوای صادره از سوی یک عضو کمیته امر به معروف و نهی از منکر عربستان سعودی که در آن کمک به حزب‌الله بنان را در جنگ رژیم صهیونیستی علیه این حزب حرام دانسته ، محکوم در همین حال بر حمایت از حزب‌الله تأکید کردند. شیخ صباح‌الدین ترک یلمز امام جماعت و مدیر مسجد امام رضا (ع) در برلین پایتخت آلمان، جنایات رژیم صهیونیستی در لبنان و فلسطین به ویژه قتل عام کودکان و زنان را بشدت محکوم کرد و گفت: هدف اسراییل در از بین بردن حزب‌الله هرگز محقق نخواهد شد. دولت تونس با محکوم کردن جنایت اسراییل در قانا در جنوب لبنان ، سه روز عزای عمومی به نشانه همبستگی با مردم لبنان اعلام کرد. شورای خاخام‌های شهرک‌های یهودی نشین اسراییل ، با صدور فتوایی اعلام کرد که کشتار غیر نظامیان به هنگام جنگ مورد تأیید و جایز است! شماری از نمایندگان پارلمان کویت، زا موضع آمریکا در حمایت از رژیم صهیونیستی به شدت انتقاد کردند. حزب‌الله لبنان به یک ناوچه اسراییلی در نزدیکی سواحل صور واقع در جنوب لبنان حمله کرد. هیأت دولت عربستان سعودی با محکوم کردن جنایات رژیم صهیونیستی در حمله به مردم لبنان، تل آویو را مسئول اصلی جنایات جاری در لبنان دانست. روزنامه ینی مساوات چاپ باکو، با اشاره به بمباران مناطق مسکونی لبنان در محله قانا از سوی اسراییل، افزود: در نتیجه این بیدادگری ، ده‌ها کودک بی‌گناه جان خود را از دست دادند. حضرت آیت‌الله حسین نوری همدانی از مراجع عظام تقلید قم با محکوم کردن جنایات اسراییل در به خاک و خون کشیدن مردم مظلوم لبنان بویژه در روستای قانا، خواستار حمایت گسترده مسلمانان از جنبش انقلابی حزب‌الله شد. نبیه بری رییس مجلس و رییس جنبش شیعی امل لبنان در نامه‌ای به کوفی عنان دبیرکل سازمان ملل درباره ادامه یافتن تجاوزهای اسراییل به کشورش هشدار داد.


نوشته شده در  چهارشنبه 87/3/1ساعت  10:21 صبح  توسط .... 
  نظرات دیگران()


لیست کل یادداشت های این وبلاگ
این بار اسرائیل با اینترنت آمده است -مرکز اسناد انقلاب اسلامی
[عناوین آرشیوشده]